Загально – психіатричне чоловіче відділення №10

Територія закладу в літку
В структурі відділення на 60 ліжок : наглядова палата на 10 ліжок для хворих, які потребують ретельного нагляду і постійної опіки, палати для хворих з диференційним наглядом і блок з 1-2 ліжками в палаті з покращеними умовами перебування ( душова, окремий санвузол ).

В лікувальній практиці зібрані в єдиний комплекс останні досягнення і перевірені практикою знання в галузі психіатрії, психотерапії, психології і неврології. Все це забезпечує кваліфіковану діагностику і ефективне лікування : депресії; шизофренії; страхів і фобій ; первинного психотичного епізоду; панічних атак; поєднаної психічної патології з нарко – алкогольної залежністю; психопатій і патологічного розвитку особистості; епілепсії.

Лікування базується на якісному обстеженні ( МРТ, консультації суміжних фахівців, спеціалістів НІІ та інших).

Принципи лікувальної роботи відділення :

  • швидкий обрив психозу за допомогою інтенсивної терапії для попередження розвитку дефекту особистості;

  • монотерапія якісним препаратом з підбором ефективною індивідуальною дозировкою;

  • ранне розширення режимів нагляду, активне використання режимів „ відкритих дверей”, денного стаціонару;

  • використання з перших днів психотерапевтичних, психодинамічних методик, когнитивно – поведінковій і раціональної психотерапії з елементами психосинтезу ;

  • активне включення пацієнта в реабілітаційні індивідуальні програми ( тренажерний зал, бібліотека, кіно клуб, дизайн – студія, танцювальний клуб, гурток самодіяльності, ігротека ). Все націлено на відновлення соціальних навичок і соціальної адаптації;

  • профілактика рецидивів захворювання через нагляд, підтримуючу терапію, яка підлягає корекції, активну психотерапію. Навчанню визначення симптомів загострення хвороби і попередженню її розвитку.

Відділення активно займається поєднаною патологією. Поширення наркотизації і алкоголізації в населенні під „маскою” алкогольної і наркотичної залежності досить часто приховується початок тяжких психічних розладів ( шизофреніі, інших психічних захворювань шизофренічного кола, депресії та інших ).

Відділення веде активний науковий пошук в напрямку удосконалення ранньої діагностики , лікування цієї патології.

На базі відділення проводяться міжнародні клінічні дослідження і апробації новітніх лікарських засобів, які використовуються в лікуванні психічної патології із забезпеченням всебічного обстеження цієї групи пацієнтів в кращих європейських лабораторіях, дистанційного консультування провідними фахівцями світового рівня.