Геронтологічне відділення

В окрему групу виділяють хвороби похилого та старечого віку, дегенеративні та інволюційно -атрофічні.

Палата люкс геронтологічного віддлення
Основну патологію складають хронічні захворювання: загальний атеросклероз, гіпертонічна хвороба, судинні захворювання головного мозку, атрофічні процеси головного мозку.

Головною задачею лікування цих хворих є збереження фізичного та психічного здоров’я людей похилого та старечого віку.

На базі медичного об’єднання розгорнуто психіатричне відділення для людей похилого віку на 35 ліжок. На лікування приймаються мешканці Київської та інших областей старші 65 років з різними формами недоумкуватості для лікування і догляду.

Відділення розташоване на першому поверсі, в’ізд облаштований пандусом для зручного користування кріслом - каталкою. Приміщення світле з затишною їдальнею. В стінку коридору влаштовані поручні для зручного пересування, в санітарних кімнатах опори над ванною і туалетами.

Їдальня геротнологічного відділення
При лікуванні людей цієї вікової групи враховуються багато факторів, тому медикаментозна терапія є тільки ланкою у складному комплексі лікувальних заходів. Проведення медикаментозної терапії потребує обережності, враховуючи принцип фармакотерапії у пацієнтів похилого та старечого віку. Ми маємо досвід роботи із судинними та ноотропними ліками, з препаратами для лікування різних форм деменції ( в т.ч. при хворобі Альцгеймера), широко використовуються вітаміни, мікроелементи, гормони, препаратами психотропної дії, деякі види фізіотерапії (медикаментозний електрофорез, лікування ультразвуком, магнітотерапія) , активно і успішно використовуються різні види психотерапії і відновлюючого лікування – ранкова гімнастика, лікувальна фізкультура, трудотерапія, заходи, які направлені на збудження навичок охайності.