Наркологія

 

Нині наркологія в Україні, зокрема в Київській області, знаходиться на досить високому рівні.

У своїй структурі обласний наркологічний диспансер має 2 чоловічих та 1 жіноче наркологічні відділення, відділення інтенсивної терапії, кабінет анонімного лікування для лікування алкоголізму та інших наркотичних залежностей.

 

Наркологiчний корпус
В складі диспансеру є токсикологічна лабораторія , де проводяться визначення наявності наркотичних речовин і алкоголю в біологічних рідинах ( сеча, кров).

Диспансер має оснащену матеріальну базу, що дозволяє проводити як діагностичне обстеження наркологічних хворих, так і надання кваліфікованої спеціалізованої спеціальної медичної допомоги хворим із залежністю від алкоголю, наркотичних і токсичних речовин ; кабінет експертизи алкогольного сп’яніння .

У відділенні інтенсивної терапії проводиться дезінтоксикаційна терапія для усунення запійних станів, психотичних та поведінкових розладів у стані відміни алкоголю та наркотичних речовин. Відділення оснащене необхідною апаратурою для надання, в разі необхідності, реанімаційних заходів, має достатній набір медикаментів.Відділення має «люксову палату» з телевізором, холодильником, окремим санвузлом, душовою кабіною.

Забезпечено цілодобовий нагляд за пацієнтами лікарем, середнім і молодшим медичним персоналом. Щоденно у відділенні працює психолог , мотивуючи хворих на необхідність подальшого лікування в наркологічних відділеннях.

Після 3-4 денного перебування у відділенні інтенсивної терапії хворі переводяться, за їх згодою, до наркологічних відділень. В наркологічному диспансері є чоловіче наркологічне відділення з примусовим лікуванням

В диспансері працюють висококваліфіковані лікарі – наркологи, більшість з яких мають вищу та першу категорії. В кожному наркологічному відділенні працюють психологи, які пройшли підготовку для роботи з наркологічними хворими.

Широко застосовуються в роботі індивідуальна, колективна, сімейна психотерапія, групова психотерапія по програмі « 12 кроків» , аутотренінг, музикотерапія, аромотерапія, кіноклуб.

Проводиться емоційно- стресова терапія за методом О.Р.Довженко („кодування”). Лікування проводить учень О.Р.Довженко – Заслужений лікар України Геннадій Михайлович Зільберблат. Також накопичено великий досвід лікування алкоголізму методом імплантації препаратом „ Есперал”( „ підшивки”), внутрішньовенним введенням препарату „Дісульфірам”(„торпедування”) , активно використовується препарат „Колме” та інші сучасні методи і методики .

В наркодиспансері широко застосовуються немедикаментозні методи лікування електрофорез, електросон, вакуумно квантова гемотерапія, фітотерапія, ЛЕНАР, електрогіпноз та інші.

За бажанням хворі займаються в тренажерному залі під наглядом лікаря з лікувальної фізкультури. Щоденно хворих відвідує дієтсестра.

В лікуванні хворих на наркоманію використовуються такі сучасні препарати як рісполепт, ципралекс, сероквель, мелитор та інші.

По суботах о 10 годині відбуваються збори групи „ анонімних алкоголіків” . Хворих, які не вживають алкогольні напої десятиліттями .

1-2 рази на тиждень наркологічні відділення відвідують представники різних релігійних конфесій.

Якщо у Вас виникли наркологічні проблеми, ми завжди надамо Вам якісну, високопрофесійну , на сучасному науково – практичному рівні допомогу.

За бажанням хворих обстеження і лікування проводяться анонімно, конфіденціальність гарантована. Наркологічне відділення пропонує також наркологічне лікування загроз.